Duurzaam Bouwen

Vlaamse renovatie dag bij Centrum Duurzaam bouwen

Vandaag de dag wordt renovatie steeds belangrijker ten opzichte van nieuwbouw. Vandaar dat Centrum Duurzaam Bouwen op 22 mei voor de vierde keer op rij deelneemt aan de Vlaamse Renovatiedag, georganiseerd door Ik ga Bouwen en NAV (De Vlaamse architectenorganisatie). Dit jaar zal Centrum Duurzaam Bouwen voor Limburg een centraal informatiepunt zijn van waaruit u gemakkelijk de andere Limburgse projecten kan bezoeken.

Op deze dag kan iedereen over heel Vlaanderen gerenoveerde gebouwen bezoeken en inspiratie opdoen voor zijn eigen project. Een overzicht van de te bezoeken renovatieprojecten vindt u op www.ikgabouwen.be of kan u kopen als bijlage bij het magazine Ik ga Bouwen, editie mei 2005.

Centrum Duurzaam Bouwen wil op haar beurt tijdens deze dag de (ver)bouwer de kans geven zich stevig te wapenen met de juiste informatie. Daarom biedt CeDuBo die dag het volgende aan:
- een uitgebreid programma van infosessies over isoleren, ventileren, vochtbestrijding,…
- eigen specialisten, verschillende bedrijven en organisaties zullen aanwezig zijn bij wie u terecht kan met uw concrete vragen omtrent allerhande premies, vochtbestrijding, isolatie, (ver)bouwen in het algemeen, …
- u kan een bezoek brengen aan de permanente tentoonstelling ‘Duurzaam Bouwen’
- u kan zich uiteraard ook informeren over de andere diensten van CeDuBo voor bouwers en verbouwers, zoals de maandelijkse infosessies en het screenen van (ver)bouwplannen. Meer info hierover vindt u uiteraard ook op www.centrumduurzaambouwen.be

Het volledige programma van de infosessies ziet er als volgt uit: