Architectuur

Vijf architecten voor ontwerp gemeentehuis/station Delft

Vijf architectenbureaus zijn geselecteerd voor het ontwerpen van het gemeentehuis annex stationsgebouw in Delft. Mecanoo, Kraaijvanger Urbis, OMA., Trudy Uytenhaak en Soeters Van Eldonk Ponec zijn na een selectie waar ongeveer 35 architecten aan hebben meegedaan overgegaan naar de tweede ronde.

Dat meldt PropertNL.com. Medio mei presenteren de archtitecten hun ontwerpen. In september volgt een definitieve voordracht aan de gemeenteraad. In het complex zal de gemeente al zijn diensten bundelen. Het gebouw komt aan de noordkant van het stationsplein te staan, grotendeels bovenop de overspanning over het spoor. Start bouw is gepland voor 2007 en oplevering van het station volgt in 2011. Oplevering van het stadhuis is uiterlijk 2013.

Parkeer
Het stadskantoor wordt 29.000 m2 groot en wordt door de gemeente in eigendom genomen. In het gebied staan ook 3400 parkeerplaatsen gepland waarvan 3000 inpandig of onder de grond. Het complex maakt deel uit van een gebiedsontwikkeling die wordt gedaan door NS Vastgoed.