Verwarming & Sanitair

Viessmann stelt warmtepompen voor op Batibouw

Op Batibouw 2008 nodigt Viessmann het publiek uit aan zijn volledig nieuwe stand. Daarbij ook enkele opmerkelijke nieuwigheden, met onder andere de opmars van de lucht-water warmtepompen. Viessmann wil deze relatief nieuwe technologie vooral in de juiste context plaatsen. Dat betekent: de mogelijkheden ervan maximaal aanwenden, maar tegelijk ook nuanceren.

In deze tijd kan Viessmann uiteraard niet voorbijgaan aan de noodzaak van systemen op hernieuwbare energie. Toch is – momenteel – het vervangen van je oude verwarmingsketel door een nieuwe condensatieketel nog altijd de beste prijs/rendementinvestering, benadrukt Viessmann. Het is hoe dan ook de eenvoudigste en minst drastische ingreep om energie te besparen. Daarom kiest Viessmann voor systemen die flexibel in combinatie met een andere warmtebron kunnen functioneren, al naargelang de behoefte of de weersomstandigheden. Een voorbeeld daarvan zijn de warmtepompen, die warmte halen uit de gratis buitenlucht via het omgekeerde principe van de koelkast. Je betaalt enkel de minimale elektrische kost van je warmtepomp. Milieuvriendelijk, efficiënt en veelzijdig.

Vitocal 300 A

De Vitocal-regeling is zo een perfect aan de omstandigheden aangepaste warmtepomp. Als de warmtepomp bijvoorbeeld voldoende warmte levert, schakelen de Viessmann stookolieketels automatisch uit. Het grote voordeel van de Vitocal ten overstaan van zijn concurrenten is de verdamper met grote oppervlakte, in een grotere behuizing, waardoor er een veel betere ‘de-icing’ plaatsvindt. Op die manier komt ook bij lage buitentemperaturen de performantie nooit in gevaar. De warmtepomp is bovendien uitgerust met een digitaal communicatiesysteem met ‘volle tekst’, dat een uiterst gebruiksvriendelijke bediening garandeert. De Vitocal 300-A lucht/water:

• Volledige monovalente verwarming en tapwateropwarming
• Bivalente werking met tweede warmtebron
• Hoge prestaties tot 3,31
• Geruisloze werking
• Comfortabele menugestuurde warmtepompregeling CD 60

Vitocell 100 U

Deze nieuwe, compacte en bivalente boiler is een andere nieuwe ontwikkeling van Viessmann die aansluit bij het bovenstaande. Hij kan zowel op zonnepanelen als op stookolie- of gasketels aangesloten worden en vervult daarmee alle eisen op vlak van comfort en zuinigheid. Zo is bijvoorbeeld een Vitosol – zonnesysteem de ideale oplossing om in periodes met veel zonneschijn 100% voor de warmwaterproductie in te staan, maar in overgangsperiodes meer geschikt om ondersteuning te bieden. Met de bivalente Vitocell kan je dan handig en energiezuinig tussen beide systemen schakelen. De Ceraprotect emaillering met beschermanode beveiligt duurzaam en betrouwbaar tegen corrosie.