Dossier Batibouw

Viessmann op Batibouw: Connectiviteit met andere producten en de installateur

15 februari 2019 Bron: Viessmann
Viessmann op Batibouw: Connectiviteit met andere producten en de installateur
Tijdens Batibouw 2019, de grootste bouw- en renovatiebeurs van het land, doet Viessmann vier trends uit de doeken die de energiemix van de toekomst zullen bepalen. Vandaag bespreken we in dit artikel de derde trend: Connectiviteit met andere producten en met de installateur. Batibouw 2019 vindt plaats in Brussels Expo van 21 februari tot en met 3 maart. Viessmann staat in Paleis 12.

In de hedendaagse maatschappij is iedereen op de één of andere manier met het internet verbonden. Steeds meer raken ook producten met elkaar verbonden via een waar internet der dingen. “Op dat vlak kunnen geconnecteerde verwarmingstechnieken een serieuze meerwaarde bieden,” aldus Patrick O.

Vanaf januari 2019 worden de digitale energiemeters voor elektriciteit en gas geïntroduceerd in België. Slimme meters die via smart grids automatisch energie en informatie over meterstanden naar de netbeheerder sturen zijn al beschikbaar. Zo kunnen energieleveranciers het reële verbruik van gezinnen en bedrijven in realtime monitoren – een goede zaak voor je portemonnee en mogelijk de inleiding van het einde van louter dag- en nachttarieven.

Consumenten kunnen hun ketel vandaag vanop afstand bedienen. Binnenkort kan ook de installateur zelfs problemen vanop afstand verhelpen. Als er een probleem is laat die dat de consument in de nabije toekomst zo snel als mogelijk weten.

1. Vitoconnect: bedien je ketel met je smartphone

Dankzij Vitoconnect verbind je je Viessmann-verwarmingsketel draadloos met het internet. Op die manier kan je met de gratis ViCare-app simpel en veilig vanop afstand de status van je ketel opvolgen en de regeling ervan bedienen. Zo stem je eigenhandig de warmtevraag en het warmteaanbod in je woning op elkaar af – met een lager energieverbruik en meer comfort als gevolg. Met de ViCare-app kun je ook een Viessmann servicebedrijf uitkiezen om de regeling van je verwarmingsketel voor jou te monitoren. Verwarmingstoestellen tot 70 kW met compatibele regelingen krijgen 5 jaar garantie door de aansluiting van de installatie via de ViCare app.

2. Tado: efficiënt verwarmen met slimme thermostaat en app

Met Viesmanns slimme thermostaat Tado en de bijhorende app verwarm je je woning efficiënter, waar je je ook bevindt, en druk je zo je energiekosten. Het intelligente toestel zorgt automatisch voor een lager energieverbruik wanneer er niemand thuis is en start de verwarming wanneer de eerste bewoner aankomt. Met de draadloze uitbreidingskit controleer je de verwarming in elke kamer van je huis. Bovendien houdt de thermostaat rekening met factoren binnen- en buitenshuis zoals weervoorspellingen. Dankzij de maandelijkse verbruiksrapporten weet je precies hoeveel je bespaart.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo