Bedrijfsnieuws

Viessmann neemt HKB Ketelbouw over

Viessmann neemt HKB Ketelbouw over
In mei van dit jaar nam de Viessmann Group de Nederlandse producent van warmwaterboilers en stoomketels, HKB Ketelbouw bv, over. HKB Ketelbouw is gespecialiseerd in de bouw van ketels met zeer hoge vermogens voor industriële toepassingen. Door de overname breidt Viessmann zijn vermogensspectrum van maximaal 20 MW uit tot 116 MW (resp. 120 ton damp per uur).

HKB Ketelbouw werd opgericht in 1989 met hoofdzetel in het Nederlandse Venlo. De kernactiviteit bestaat uit de ontwikkeling, het ontwerp en de bouw van industriële ketels en warmteterugwinningssystemen en het plaatsen van individuele installaties tot volledige stookplaatsen. HKB heeft in het bijzonder als aanbieder van op maat gemaakte oplossingen een uitstekende internationale reputatie en boogt op een jarenlange ervaring op het vlak van projectontwikkeling. In de voorbije jaren realiseerde het bedrijf een omzet van 15 miljoen euro en telde 70 werknemers.

Nieuwe perspectieven voor de installatietechniek van Viessmann

De uitgebreide knowhow op het vlak van internationale installatietechniek die HKB de voorbije jaren heeft opgebouwd, wordt binnen de Viessmann Groep verder ontwikkeld. De uitbreiding van het vermogensspectrum creëert nieuwe perspectieven voor de installatietechniek van Viessmann. Door hun grote vermogens zijn de ketels van HKB Ketelbouw erg groot en zwaar. Ze worden gewoonlijk over zee naar hun bestemmingen over de hele wereld getransporteerd. HKB is uitstekend gelegen aan de haven van Venlo, wat wegtransport overbodig maakt.

De producten en de knowhow van HKB in combinatie met het grote internationale verkoopnet van Viessmann moeten leiden tot een aanzienlijke stijging van de omzetcijfers binnen de veelbelovende internationale markt van de installatietechniek.
Build for Life