Bedrijfsnieuws

Vier werkmaatschappijen van Redema failliet

Vier werkmaatschappijen van de Redema Groep uit IJsselstein zijn failliet verklaard. Het gaat om Beheer, International, Intermediair en VVE Beheer. Redema Consultants en Redema Capital Management zijn niet in dit faillissement betrokken. Projecten als Raadhuisplein Drachten - een belegging van het Spoorwegpensioenfonds - gaan gewoon door. Dat heeft Jaap Oudendijk, directeur Redema Consultants verklaard. Hij is met Ruud Sanders aandeelhouder van Redema Consultants bv.

Redema Consultants functioneert volgens Oudendijk al geruime tijd los van de Redema Groep, zowel voor wat betreft haar aandeelhoudersstructuur, haar projecten als haar opdrachtgevers. 'Redema Consultants heeft nadrukkelijk gestreefd naar deze onafhankelijke positie en zal haar activiteiten als (her-)ontwikkelaar van winkelcentra continueren en waar mogelijk uitbreiden.' Het bedrijf bereidt een verhuizing en mogelijk een naamswijziging voor.

Oudendijk kan niet uitleggen wat de oorzaak is van het faillissement van de werkmaatschappeijen en hoe het verder gaat met Capital Management. Sanders was niet bereikbaar voor commentaar.
Build for Life