Vastgoed

Vier randvoorwaarden bepalen succes vastgoedconcept

Aan het hanteren van langdurig succesvolle vastgoedconcepten door ontwikkelaars zijn verschillende randvoorwaarden verbonden. Grote vastgoed- of gebiedsontwikkelingen worden steeds vaker ontwikkeld op basis van een vastgoedconcept.

Het gebruik van zo`n concept kent verschillende voordelen. Niet alleen valt het in goede aarde bij beleidsmakers, een concept draagt ook bij aan de branding van het project en helpt bij verwerven van gebruikers en investeerders. Daarenboven versterkt een concept het imago van de ontwikkelaar. men gaat er immers vanuit dat er wel goed over nagedacht is. Een vastgoedconcept is echter niet geschikt voor eenmalig gebruik, maar doorloopt idealiter verschillende fasen van een levenscyclus.
Willen doorontwikkelde concepten succesvol zijn, dan moet de ontwikkelaar rekening houden met vier zaken.

Zo is een duurzame synergie tussen de huurders en gebruikers in het vastgoedconcept essentieel. Voorts is het onderdeel zijn van de community een belangrijke emotionele meerwaarde voor de huurders en gebruikers. Ook moet het vastgoedconcept onderscheidend zijn op meerdere punten. Ten slotte houden huurders en gebruikers die actief zijn op een conjunctuurgevoelig marktsegment, een hoger risico in voor het vastgoedconcept.

Gebaseerd op: Real Estate Magazine