Tuin

Vier op een rij voor 'Mijn Tuin, mijn Thuis'

Voor de vierde keer op rij vormt het Hageland een groene ‘arena’ voor ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’. De tuinwedstrijd, georganiseerd op initiatief en in opdracht van vastgoedmakelaar ERA Janssens & Janssens uit Tielt-Winge en Aarschot, verovert stilaan zijn plaatsje op de kalender van de plaatselijke tuinbezitters.
De zoektocht naar de plezantste, boeiendste, coolste, gezelligste, meest originele, romantische of aparte gaard van de regio is wederom aangebroken.

Helene Janssens: ”Het concept blijft ongewijzigd. Van 10 mei tot en met 4 juli kunnen de Hagelanders hun tuin weer kandideren door het deelnemingsformulier op onze site in te vullen en twee representatieve foto’s van hun groene trots mee te sturen. De jury, onder leiding van Koen De Bouw, pikt er haar vijf favorieten uit en die mogen zich op zaterdag 24 juli aan een bezoekje verwachten.”

Koen Teeuws: “Niet alleen wij gaan dan op tuinentocht, maar ook iedereen die benieuwd is naar de vijf genomineerden kan die dag het hele traject afleggen. Het is trouwens vanaf dan mogelijk om te stemmen op de tuin die je het meest heeft kunnen bekoren, verbazen, verrassen of ontroeren. Je kunt je voorkeur kenbaar maken via de computer of per sms en je vindt alle informatie op onze website. Vorig jaar werden er net geen 3500 stemmen uitgebracht. Ik ben benieuwd of de genomineerden van deze vierde editie op even veel bijval kunnen rekenen.”

Volgens trendsetters zou de tuin als veilig toevluchtsoord zijn opmars in 2010 verder zetten, en wint gezelligheid rond het huis nog altijd aan belang. De tuintrends die daarbij gelden zijn fantasie, creativiteit, romantiek en intimiteit, net als duurzaamheid, gezondheid, gemak en comfort. Dat klinkt als voldoende criteria om deel te kunnen nemen aan ‘Mijn Tuin, mijn Thuis’.

Helene Janssens: “Dat klopt. We zijn in de eerste plaats op zoek naar een gevoelsmatig ‘toffe’ tuin en niet naar een technisch ‘correcte’. De invulling daarvan is voor iedereen anders en het is net die persoonlijke touch die het voor ons interessant maakt, of het nu gaat om een structurele, stads- of kindvriendelijke tuin. Aan de passie die er uit spreekt, leer je de mens kennen en dat is de drie vorige keren ook echt zo gebleken. De voorbije winnaars waren achtereenvolgens mensen met een rozen-, een romantische en een avontuurlijke tuin.”

Koen Teeuws: “Zoals Koen De Bouw het vorig jaar formuleerde, waren het ook toen allemaal weer erg ‘eerlijke’ inzendingen. Wie dus de drempel te hoog acht om deel te nemen, heeft het echt bij het verkeerde eind. Waarom niet gewoon proberen? Je verliest er immers niks mee, je kunt alleen maar winnen.”

‘Mijn TUIN, mijn THUIS’ loopt van 10 mei tot en met 4 juli. Inschrijven kan door te surfen naar www.era.be/janssens. Daar vind je ook alle informatie over de wedstrijd. Vijf genomineerden krijgen op zaterdag 24 juli bezoek van Koen De Bouw en de overige juryleden. Ook het publiek kan die dag op tuinenvisite. De uiteindelijke winnaar wordt in september bekendgemaakt en ontvangt dan een waardecheque van € 650, geschonken door teakspecialist Viking Collection uit Sint-Joris-Winge.