Nieuwbouw

Vida Verde: Duurzaam wonen in Gent

Residentie ‘Vida Verde’ is gelegen in de groene rand rond Gent en bestaat uit 2 afzonderlijke residentiële gebouwen met elk 24 appartementen en een gezamenlijke ondergrondse parking met 53 plaatsen. Dit project is een ontwikkeling van Van de Walle Bouwgroep.
Duurzaamheid is vandaag de dag een modewoord geworden. Iedereen koppelt er zijn producten aan, gegrond of ongegrond. Het was voor ons héél belangrijk om een officiële certificatie te vinden voor ‘Vida Verde’.

Nibe (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft zo’n objectieve certificatie voor duurzame gebouwen ontwikkeld: DUBOkeur®. Waar andere certificaten en keurmerken vaak alleen beoordelen op één milieueffect neemt het DUBOkeur® zoveel mogelijk milieueffecten mee. Zo worden de woningen beoordeeld op het gebied van energie- en waterzuinigheid, een milieuvriendelijke materiaalkeuze, duurzame energieopwekking en diverse comfort- en gezondheidseisen.



Residentie Vida Verde zullen de eerste appartementen in België zijn met het DUBOkeur® merk
De meeste appartementen zijn voorzien als meegroeiwoning. Wij hebben het ontwerp zo ingetekend dat deze zonder grote aanpassingen of kosten mee kan evolueren met de bewoners en hun veranderende noden en behoeften.

Situering Vida Verde
Residentie Vida Verde is zeer centraal én uniek gelegen bij The Loop. De historische binnenstad van Gent én de shoppingcentra zijn gemakkelijk per fiets of openbaar vervoer te bereiken. Op deze locatie woont u in de groene gordel rond Gent maar toch op een boogscheut van het centrum.
Ook de nabije ligging van het knooppunt E17/E40 is een ideale uitvalsbasis.



Meerwaarde
Mensen die kiezen voor dit unieke project ‘Vida Verde’ stappen in een duurzaam toekomstverhaal. Hun appartement zal na een aantal jaren nog steeds voldoen aan de steeds strenger wordende energie- en milieueisen én hun woning zal kunnen meegroeien.