Verwarming & Sanitair

Verwarmde badkamerspiegel: altijd een heldere kijk

Dankzij de Eranco Look heeft u steeds een heldere kijk in de spiegel van de badkamer. Een stoomdouche of instapdouche geven nooit meer problemen met de zichtbaarheid in de spiegel. Nooit meer vegen met de handdoek of de spiegel verwarmen met een haardroger.

De Eranco Look Spiegelverwarming bestaat uit verwarmingselementen welke rechtstreeks op de achterzijde van de spiegel kunnen worden aangebracht. De elementen zijn DUBBEL geïsoleerd en mogen daardoor ook in badkamers, in zone 2 en 3, worden toegepast (vochtige ruimtes). Het vermogen van het element realiseert een snelle opwarm tijd van ca. 5 à 8 minuten, dit door de stralingswarmte. In die korte tijd wordt de spiegel al op een temperatuur van ca. 30°C gebracht en wordt CONDENSVORMING voorkomen. De maximaal haalbare spiegeltemperatuur is begrensd tot ca. 45°C. zodoende is het produkt " blijvend kind vriendelijk en absoluut veilig bij aanraking".

U sluit de Eranco Look direct aan op het lichtnet, via de verlichtingsschakelaar in de badkamer. Hiermee voorkomt u onnodige verspilling van energie. Wel dient er een elektrobuis te worden voorzien vanaf de spiegel naar het stroompunt. Indien er meerdere elementen worden geïnstalleerd, moeten deze paralel worden aangesloten, nooit in serie. De aansluitkabel kan en mag worden ingekort of verlengd volgens goed vakmanschap, dit naargelang de afstand tot het stroompunt.

Indien de spiegel tegen de buitenmuur wordt geplaatst, is isolatie (Erance Isorol) tussen muur en spiegel aan te bevelen.