Tuin

Vergroot de hoop

Vergroot de hoop
De eerste editie van de actie 'Vergroot de Hoop' is een onverhoopt succes geworden. Vlaanderen reageerde massaal op de oproep om taxussnoeisel naar de gemeentelijke recyclageparken te brengen: in totaal verzamelden 300 recyclageparken 3.553 kubieke meter taxussnoeisel, goed voor € 142.130 voor Kom op tegen Kanker. Dat komt overeen met een 3.6 km lange haag van 2m hoog en een halve meter breed. Of een Olympisch zwembad, volledig gevuld met snoeisel. Of een flatgebouw, 10m breed en 10m diep, van 12 verdiepingen hoog. Een enorme hoop dus.

Kom op tegen Kanker zal het geld onder meer gebruiken voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek, psycho-sociale hulp aan kankerpatiënten, de organisatie van vakantiekampen voor kinderen en volwassenen met kanker, de coördinatie van een vrijwilligersnetwerk over heel Vlaanderen, financiële steun voor de kankerpatiënten enz;

Breng ook dit jaar het taxussnoeisel naar het recyclagepark

In de periode van 15 juni t.e.m. 15 september kan je opnieuw taxussnoeisel aanleveren in het recyclagepark van jouw gemeente ter ondersteuning van Kom op tegen Kanker.

Jong, vers, zuiver en droog

In het recyclagepark kan je gratis de speciale 'Kom op tegen Kanker-snoeizakken' verkrijgen, waarin je het snoeisel kan verzamelen. Zorg er wel voor dat je het snoeisel vers, zuiver en droog aanlevert in het recyclagepark. Hier wordt dit apart gestockeerd en dagelijks opgehaald zodat het optimaal kan verwerkt worden.

Meer informatie hierover leest u op Groen.net