Verbouwen

Verf in een emmer van gerecycleerd plastic

Verf in een emmer van gerecycleerd plastic
Zorgzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen is nu meer dan ooit van belang. Bij Caparol vinden we het belangrijk om te investeren in het proces naar een duurzamere verfbranche. Een belangrijke stap werd in 2017 gezet met IndekoGeo; een binnenmuurverf met een bindmiddel op basis van herwinbare grondstoffen.

Nu zetten we de volgende stap met het inzetten van een emmer gemaakt van gerecycleerd plastic. De emmer is antraciet van kleur en daarmee goed te onderscheiden van de standaard witte emmers die we gebruiken. De etikettering blijft dezelfde, ook het deksel blijft zwart met de ColorExpress-opdruk.

Hergebruik van plastic, is niet alleen een kosteneffectief proces, maar ook een afvalverminderend proces. Daarnaast vergt de verwerking van het gebruikte plastic minder waterverbruik, minder fossiele grondstoffen en minder energie. Bovendien kan het na gebruik opnieuw gerecycleerd worden. Zo helpt het bij het creëren van een circulaire economie. Dé reden waarom Caparol nu nog een stap verder wil gaan!

Vanaf juni wordt de gerecycleerde emmer stelselmatig ingezet voor de 5 en 10 liter verpakkingen voor CapaTex Primer, CapaTex Mat en CapaTex Mat S1+. De doelstelling is om in de komende jaren zoveel mogelijk producten in gerecycleerde emmers te leveren.