Bedrijfsnieuws

Verelst verkoopt woningen op de gronden van De Pourcq

De gebouwen van NV De Pourcq, aan de Maalsesteenweg te Sint-Kruis, worden momenteel ontmanteld. NV De Pourcq was bekend als houthandel maar ook als gespecialiseerd producent van deuren, maatwerk inzake fineerpanelen en parket. Het bedrijf kwam in de problemen door vergunningen en concurrentie van derde wereldlanden. NV De Pourcq heeft een akkoord met Aannemingen Verelst voor verkoop van residentiële woningen op de gronden van het fabrieksgebouw.

Begin augustus zullen de wegeniswerken aanvangen. Aan deze nieuwe straat, die aansluit aan Bos en Lommer, zullen 14 residentiële kavels gecreëerd worden van minimaal 1000 m². De zuidgelegen gronden, aan de Maalsesteenweg, zullen gescheiden worden door een talud van 1,5 meter hoog en beplant worden. Deze staat garant als geluidsmuur en voor de privacy. Het rooien van de bomen is tot het minimum beperkt zodat het exclusieve karakter behouden blijft.

Alle gronden zullen verkocht en gebouwd worden door Woningbouw Verelst. Woningbouw Verelst, een onderdeel van Aannemingen Verelst, is aannemer van woning- en appartementsbouw in alle budgetten. Is gespecialiseerd in het concretiseren van een wooncultuur op maat van en aangepast aan de leefstijl van de respectievelijke bouwheren. De kandidaat-bouwheer kan een beroep doen op het zeer uitgebreide referentiearchief van bestaande klanten. Wanneer de kandidaat-bouwheer zich herkent in één van de realisaties dan zal de toon voor de verdere samenwerking meteen gezet zijn. Vindt hij echter zijn gading niet, dan vormt dit zeker geen probleem. Alle bouwprojecten worden immers integraal op maat ontwikkeld door de architect, in nauw overleg met het studiebureau en de calculatiedienst. Bij de diverse ontwerpfases wordt de kostprijs voortdurend getoetst aan het vooropgestelde budget.
Build for Life