Verbouwen

Verbouwd Sportpaleis Ahoy klaar voor opening

Vrijdag is de opening van het vernieuwde Ahoy. Zwarts & Jansma Architecten ontwierp samen met Merkx+Girod architecten in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam de uitbreiding en modernisering van het Sportpaleis.

Evenementenhal Ahoy was vorig jaar enkele maanden gesloten voor een grootscheepse verbouwing. Het dak werd verhoogd, de capaciteit uitgebreid en de akoestiek verbeterd. Andere vernieuwingen betreffen het kleurgebruik en de verlichting. Zo is de gevel is voorzien van een ledfaçade, waarop een voorproefje van het evenement zichtbaar is.

Van sport naar entertainment

Het Sportpaleis van Ahoy is rond 1970 gebouwd als overdekte wieler- en ijsbaan. Ahoy werd in de loop der jaren steeds vaker gebruikt voor entertainmentdoeleinden, waardoor het oude gebouw niet meer voldeed aan de huidige eisen. Dit was de aanleiding voor de uitbreiding en vernieuwing van het complex. Ruim 31.000 m2 van het Sportpaleis werd aangepakt tijdens de modernisering en er werd een uitbreiding van 3.500 m2 gerealiseerd.

Dakverhoging

Hedendaagse acts vereisen een grotere vrije hoogte en een betere toegankelijkheid van de zaal dan het oorspronkelijke Sportpaleis kon bieden. Tijdens de modernisering is daarom het dak zes meter verhoogd en is de arenavloer toegankelijk gemaakt voor vrachtwagens. Het dak is ook zwaarder uitgevoerd, zodat elementen met een groot gewicht opgehangen kunnen worden.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant