Verbouwen

Ahoy is in 2011 klaar voor toekomst

Evenementen- en beurzenaccommodatie Ahoy in Rotterdam zal in 2011 klaar zijn voor de toekomst. Het inmiddels 40 jaar oude sportpaleis is in Europa een bijzondere locatie, aangezien Ahoy een combinatie van beurshallen, congres- en vergaderaccommodatie met een indoor arena biedt. In al die tijd is Ahoy echter niet veel veranderd en dus wordt het nu compleet gerenoveerd en uitgebreid.

De kosten voor de renovatie en uitbreiding van Ahoy bedragen zo`n 50 miljoen euro. De gemeente Rotterdam draait voor deze kosten op. Volgens Ahoy-voorman Jos van der Vegt is de huidige renovatie voortgekomen uit het verleden toen Ahoy in handen was van de gemeente Rotterdam. Omdat de commerciële exploitatie van een beurs- en evenementenaccommodatie echter niet goed bij een overheidsinstelling paste, wilde de gemeente van Ahoy af. In een aantal jaren is Ahoy toen verzelfstandigd.

Om de verzelfstandiging goed te laten verlopen was wel een goed gebouw nodig. Daarom werd in 1998 110 miljoen gulden in Ahoy geïnvesteerd voor een nieuwe beurshal van 10.000 m2, een ontvangsthal van 6.000 m2 (Ahoy Plaza), een kantoorgebouw en nieuwe parkeerterreinen. Het sportpaleis moest nog onder handen worden genomen en die belofte lost de gemeente nu in. Als de verbouwing klaar is, is Ahoy helemaal af.

Gebaseerd op: NRIT Magazine