Verbouwen

Veel nieuwigheden voor doe-het-zelver en vakman op Batibouw

Veel nieuwigheden voor doe-het-zelver en vakman op Batibouw
De boomende renovatiemarkt heeft Knauf als vooraanstaand producent van afbouwmaterialen aangezet tot enkele baanbrekende nieuwe productontwikkelingen, met name in het gipssegment. Eén van de blikvangers op Batibouw is de Goldband Reno 40, het eerste gipspleister op de Belgische markt die ondergrondverschillen van 0 tot 40 mm in één arbeidsgang nivelleert.

Met het nieuwe gipspleister Goldband Reno 40 speelt Knauf sterk in op vraag naar een efficiënt stukadoorsgips dat met één laag oneffenheden tot 40 mm uitvlakt alsook kleine én grotere gaten kan opvullen. Een gegeven dat veelvuldig voorkomt bij renovatiewerken. Het is niet ongewoon dat bij het plaatsen van nieuwe ramen de dagkanten grote verschillen vertonen of het uitvullen van leidingsleuven heel wat pleistermortel vergt. Meestal krijg je bij het opvullen van grotere verschillen te maken met uitzakken, waardoor je meerdere lagen moet toepassen. Dat soort tijdverlies is nu van de baan, met een makkelijke handmatige verwerking, een gelijkmatige uitharding en een uiterst glad eindresultaat. Goldband Reno 40 is een primeur op de Belgische markt en is vanaf begin 2013 beschikbaar in zakken van 25 kg.

Vloeren wordt kinderspel
Niets zo storend als een ongelijke tegelvloer! Het plaatsen van flexibele en dunne tegels als grootformaat tegels worden bemoeilijkt door een oneffen dekvloer. Maar vanaf nu kan iedere tegelzetter of handige harry een tegelvloer als een bowlingbaan aanleggen. “Met het Knauf Levelling System wil Knauf de klant ondersteunen om tegels perfect te plaatsen. Het systeem maakt het mogelijk om op het ritme van de tegelzetter de tegels moeiteloos op de juiste dikte in te stellen. Heel eenvoudig toe te passen met de clips, spie en speciale tang, is dit het instrument waarop menig vloekende doe-het-zelver heeft gewacht. Na het aanbrengen van de lijm worden op de omtrek van de tegel min 4 portiekvormige clipsen voorzien waardoor spieën worden geschoven die m.b.v. de aandruktang op hun definitieve positie ingesteld worden. Zien is geloven? Knauf geeft dagelijks aan zijn Batibouw-stand een demonstratie.