Architectuur

Vastgoedprijs voor architect Van Stigt

Architect André van Stigt ontvangt woensdag de Gouden Piet Kranenberg Ring. Deze prijs wordt ieder jaar doorgegeven aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van vastgoedontwikkeling in Amsterdam. De directeur en eigenaar van Architectenbureau J. van Stigt is onder meer verantwoordelijk voor de renovatie van het Olympisch Stadion.

De Gouden Piet Kranenberg Ring wordt woensdag tijdens de vastgoedbeurs Provada doorgegeven door de voormalige Amsterdamse wethouder Duco Stadig, de vorige winnaar van de onderscheiding. De ring, vernoemd naar de eerste winnaar in 2007, moet telkens binnen een jaar worden doorgegeven aan een zelfgekozen persoon.

Van Stigt is al decennia lang betrokken bij de herbestemming van complexe gebouwen als het Olympisch Stadion, de Graansilo’s en het Entrepotdok in Amsterdam. De architect toont zich daarnaast sociaal betrokken in een aantal nevenfuncties.

Hij is onder meer de oprichter van het Amsterdams Monumenten Fonds en initiatiefnemer van de werkgroep Duurzaam Beheer Maatschappelijk Erfgoed.

Van Stigt kreeg eerder onder meer de Nationale Renovatieprijs en de Frans Banning Cocq Penning van de gemeente Amsterdam.