Bedrijfsnieuws

Vastgoednetwerk ERA overschrijdt kaap van 100 kantoren

Het internationale vastgoednetwerk ERA heeft veel redenen tot feesten. Sinds begin 2007 sloten 11 kantoren zich aan bij het ERA netwerk waardoor ERA in België nu al meer dan 100 leden telt. De nieuwe kantoren zijn gevestigd in Waver, Etterbeek, Couvin, Huy, Libramont, Wolvertem, Wemmel, Doornik, Namen, Ukkel & Gembloux en zorgen voornamelijk voor een uitbreiding van het Waals/Brusselse netwerk.

Voor Pol Vanacker, medebestuurder en sinds 1999 verantwoordelijk voor de uitbreiding van het Belgische netwerk, zijn de recente ontwikkelingen een stevige opsteker: “Ons streefdoel van 25% marktaandeel willen we op twee fronten bereiken. Enerzijds door een fikse stijging van het aantal transacties van elk van de aangesloten leden en anderzijds door een verdere geografische invulling van ERA op de Belgische kaart, in deze fase voornamelijk in Wallonië en Brussel. Door deze constante uitbreiding van ons netwerk zijn we ook voortdurend gemotiveerd om onze leden en hun klanten een nóg betere service te bieden .

Iain Cook, gedelegeerd bestuurder van ERA Belgium, is heel gelukkig met de nieuwe status van het netwerk: “Toen we in 1995 in België met ERA van start gingen, was het uiteraard onze bedoeling om een netwerk uit te bouwen, anders ga je een dergelijke uitdaging niet aan. Maar tussen droom en realiteit moet je nog wel zelf de bruggen bouwen. Twaalf jaar geleden had ik nooit durven hopen dat ERA in België op zo’n korte tijd al zou zijn uitgegroeid tot een zeer succesvol bedrijf met meer dan honderd kantoren. Ik wil al onze makelaars dan ook graag bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons gesteld hebben.”

ERA wordt in 1972 opgestart in Amerika. Het bedrijf is al snel prominent aanwezig in alle staten. In 1982 gaat het netwerk internationaal met de opening van het eerste ERA-kantoor in Japan. Dat is het begin van een ononderbroken expansie. Frankrijk wordt in 1993 als eerste Europese land aan het lijstje toegevoegd. Een goed jaar later zijn achtereenvolgens Nederland en België aan de beurt. Vandaag is ERA wereldwijd vertegenwoordigd door 3000 kantoren in 40 landen, waarvan ruim 1.400 kantoren in Europa.
Build for Life