Algemeen

Vastgoedgroep wil drie tot vijf luxe zorghotels ontwikkelen

Volgens de Vastgoedgroep is er in Nederland een markt voor drie tot vijf luxe zorghotels. De Vastgoedgroep heeft gedurende zes maanden marktonderzoek verricht naar de zorghotels, en is vervolgens partners gaan zoeken om het concept te realiseren.

Frederik van Caem, verbonden aan Vastgoedgroep, verklaart dat een consortium wordt gevormd dat waarschijnlijk in Amsterdam het eerste hotel gaat realiseren. Van Caem heeft het concept `Dreamcarehotels Treatment & Hospitality` bedacht. Het eerste Dreamcarehtoel zal circa 100 suites bevatten. Het is nog niet besloten of bestaande bouw of nieuwbouw wordt aangewend. Grondposities nabij het AMC alsook locaties achter het ING-kantoor aan de Amsterdamse Zuidas zijn in beeld. Het Dreamcarehotel zal beschikken over voorzieningen voor tandheelkunde, fysiotherapie, diëtiek en scans. Tevens fungeert het als vijfsterrenhotel met wellnessactiviteiten.

Het eerste Dreamcarehotel vergt een investering van circa 25 miljoen euro. Mogelijk wordt nabijgelegen ziekenhuis mede-eigenaar van het zorghotel, of dat het ziekenhuis een vergoeding ontvangt voor patiënten die doorstromen naar het Dreamcarehotel. Van Caem acht een rendement van 8% haalbaar.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt
Build for Life