Bedrijfsnieuws

VastNed heeft herfinanciering schuld bijna rond

Vastned staat op het punt 370 miljoen euro aan schuld te herfinancieren. De vastgoedbelegger meldde gisteren bij de publicatie van de jaarcijfers met een aantal banken een nieuwe overeenkomst te hebben gesloten. De 370 miljoen euro schuld voor kantorenfonds Vastned Offices/Industrial loopt via zes verschillende banken.

De herfinanciering werd noodzakelijk omdat het fonds in het vierde kwartaal afspraken met één van de banken niet kon nakomen. Dat zijn fonds 5% in plaats van 4,3% rente gaat betalen, kan de opluchting bij topman Reinier van Gerrevink niet wegnemen. Dankzij de herfinanciering hoeft niet te worden gesneden in het dividend, en zullen ook geen gedwongen verkopen plaatsvinden. In 2008 daalde de portefeuille met 4,7% in waarde. De bezittingen zijn nu nog 1,17 miljard euro waard. De netto huuropbrengst daalde van 35,1 naar 32,5 miljoen euro. Het nettoverlies kwam uit op 15,8 miljoen euro.

Voor 2009 worden nieuwe afboekingen verwacht, en zal ook de huuropbrengst verder teruglopen. Vastned Retail, de winkelportefeuille van de vastgoedbelegger, leed in 2008 51,1 miljoen euro verlies. De waarde van de portefeuille daalde in dat jaar met ongeveer 6%.

Gebaseerd op: Het Financieele Dagblad

Build for Life