Special energie besparen

Vasco ventilatie: Comfort dat je ervaart, maar niet hoort

26 januari 2012 Bron: Vasco
Ventilatie treedt – naast energiezuinigheid – steeds meer naar voren om het comfort en klimaat in de woning te bevorderen. Vasco stelt op Batibouw zijn nieuwe fluisterstille ventilatie-unit C400 in de kijker, de nieuwste aanwinst volgens het ‘Silent Ventilation’ principe: stille krachtpatsers, die ook nog eens erg energiezuinig zijn.

Een goede ventilatie is de sleutel tot een gezond binnenklimaat, zeker nu er steeds energiezuiniger en dus meer ‘luchtdicht’ gebouwd wordt. Dat kan gebeuren op een natuurlijke wijze, door klimatologische drukverschillen, of op een ‘mechanische’, waarbij de luchtcirculatie een handje wordt geholpen door middel van een ventilator. Maar uiteraard wil je niet dat de ventilatie-unit zich al te luidruchtig opstelt.

Vasco pakt op Batibouw uit met de nieuwe ultrastille ventilatie-unit C400 voor afvoerventilatie, als aanvulling op het vorig jaar gelanceerde D400 balansventilatiesysteem voor aan- en afvoerventilatie met warmterecuperatie.

Stil én energiezuinig

Het nieuwe C400 ventilatiesysteem zorgt voor de afzuiging in de zogenaamde ‘natte’ ruimtes zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. De verse lucht komt binnen via luchtroosters boven de ramen in de droge ruimtes. Via de doorstroomopeningen ontstaat er een optimale luchtcirculatie en -kwaliteit in de hele woning, met als extra troef de fijnstof- en pollenfilter. De zuinige en geluidsarme borstelloze gelijkstroomventilatoren garanderen daarbij een minimaal energieverbruik.

De nieuwe C400 behoort, dankzij de geluidsabsorberende materie in de unit, tot de stilste ventilatiesystemen op de markt. Bij Vasco heet dit ‘Silent Ventilation’: de nauwelijks hoorbare werking is niet alleen te danken aan de actieve geluidsisolatie, maar ook aan het Easyflow kanalensysteem dat zorgt voor een geruisloos transport van de lucht doorheen de woning.

Volgens hetzelfde Silent Ventilation principe kan je als bouwer ook kiezen voor de zogenaamde ‘balansventilatie’ (D400). Dit betekent dat lucht uit natte ruimtes afgevoerd wordt en tegelijk eenzelfde hoeveelheid verse buitenlucht toegevoerd in de woon- en slaapkamers. Standaard is het systeem uitgerust met warmterecuperatie, wat het dankzij een hoog thermisch rendement extra energiezuinig maakt.

VASCO C400 - EIGENSCHAPPEN
- Luchtdebiet traploos instelbaar van 100-400 m³/h bij 200 Pa
- Afmetingen : 470 mm x 460 mm x 311 mm (h x b x d)
- Gemakkelijk demonteerbaar en dus erg onderhoudsvriendelijk
- Flexibele en eenvoudige installatiemogelijkheden voor installateur
- 3-standen schakelaar
- Luchtkanaalaansluitingen: 2 x 150 mm en 3 x 125 mm

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo