Vandersanden toont innovatie Signa op Architect@work

  BE   19 april 2013 Bron: Vandersanden
Op 25 en 26 april 2013 vindt de zesde editie van Architect@work plaats. Deze beurs legt de focus op productinnovaties. Vandersanden Group toont hier haar nieuwste innovatie Signa. Signa is een kant-en-klaar baksteenpaneel. Het bestaat uit een weervast Rockpanel, waarop een keuzecompositie van Vandersanden steenstrippen is verlijmd. Het Signa-paneel kent diverse montagemogelijkheden. De meest bekende technieken zijn bevestiging op een aluminium of houten draagconstructie.

Oneindig veel gevelmogelijkheden in kleur, formaat, relif, metselverbanden en combinaties
Voor de steenstrippen heeft de architect de keuze uit de volledige gevelsteencollectie van Vandersanden. Zowel qua kleur als steenformaat. Bovendien zijn diverse steenverbanden mogelijk, zelfs in relif. Kortom, op basis van vier variabelen zijn oneindig veel patronen te bedenken.

1. Kleur
Het gehele gamma aan Vandersanden bakstenen is in te zetten. De waaier van meer dan honderd kleuren is nog uitgebreid door de oppervlaktetexturen: handvorm, vormbak en Wasserstrich.

2. Formaat
Als basis kunnen zowel de strek, de kop als de zool van vier Vandersanden baksteenformaten worden gebruikt:
  • M50 190 x 90 x 50 mm
  • WF 210 x 100 x 50 mm
  • M65 190 x 90 x 65 mm
  • DF 210 x 100 x 65 mm

3. Relif
Van zowel strek, kop als zool kunnen strips van elke gewenste dikte worden gezaagd met rechte of diagonale zaaglijn. Meerdere delen van dezelfde baksteen zijn hierbij bruikbaar.
De opdracht voor het verzagen is niet gelimiteerd tot n enkele zaaglijn. Meerdere zaaglijnen vormen de sleutel naar een intense compositie van karaktervol, varirend relif.4. Steenverband
Het spreekt voor zich dat gekende metselverbanden zoals halfsteens, staand of wildverband in hun zuivere vorm toepasbaar zijn, of zelfs combinaties ervan. Omdat Signa niet is gemetseld, maar verlijmd, ontstaan nog bijkomende vrijheden zoals horizontale, verticale en zelfs diagonale baksteenlagen.

Dankzij Signa kan de architect nu virtuoos schuiven met relif, kleur, formaat en metselverband en beschikt hij of zij over een ongekende vrijheid naar compositie of varirend relif.

In de markt van grote, exclusieve projecten, hoogbouw of andere projecten waarbij het bouwtempo een belangrijke rol speelt, is traditioneel baksteengebruik soms geen haalbare optie. Met Signa speelt Vandersanden Group hierop in, op basis van gekende en beproefde montagetechnieken.

Architect@work: praktisch
Waar: Kortrijk Xpo - hallen 4 & 5, Doorniksesteenweg 216
Wanneer: Donderdag 25 en vrijdag 26 april 2013, telkens van 10u tot 20u
Meer info op www.architectatwork.be

Vandersanden group nodigt u graag uit op standnr. 186.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo