Van Megategels tot Marblestones: Tegels met een maatje meer

6 maart 2009 Bron: Advanced Fair
Van Megategels tot Marblestones: Tegels met een maatje meer
De populaire Megategels van Stone & Style krijgen dit jaar een opmerkelijke aanvulling in het gamma. De Marblestones zijn een exclusief broertje van de reuzentegels. Deze terrastegel heeft de look van het natuurkeitjesterras uit de seventies.

Megategels van Stone & Style hebben hun naam niet gestolen. De tegels met een standaardafmeting van 1 bij 1 meter lenen zich voor de meest creatieve ontwerpen en toepassingen in de tuin: van terrastegel tot zwembadboord over oprit tot dakterras. Om de creatieve mogelijkheden van de Megategel verder uit te breiden heeft Stone & Style naast de sobere grijs-zwart tinten ook de warmere natuurtinten in haar gamma. Denk daarbij aan bruine aardekleuren die luisteren naar namen als Cappuccino, Maroon of Truffle. De kleuren sluiten overigens voortreffend aan bij gangbare interieurkleuren, waardoor de Megategel perfect gebruikt kan worden om het effect te creëren van een interieur dat doorloopt in het exterieur.

Keiendesign onder de voeten

Een gloednieuwe innovatie in het megategel-gamma is de Marblestone. Deze nieuwkomer combineert de uitbundigheid van het handgemaakte natuurkeienterrasuit de seventies met het comfort van plaatsing en de hoge kwaliteiteisen van vandaag. De natuurkeitjes worden op een net gekleefd en in een tegelvorm met beton ondergoten. Dit geeft ze niet alleen een solide basis, maar vergemakkelijkt de plaatsing van de Marblestones aanzienlijk.

Net als de MEGATEGEL meet de standaardversie van de Marblestone 1 bij 1 meter. Daarnaast zijn nog de formaten 60x60 en 90x90 cm beschikbaar.

Big is beautiful

De Megategel is al enkele jaren hot. Naast het standaardformaat van 1 bij 1 meter is de tegel verkrijgbaar in 4 andere formaten: 100x50, 120x80, 100x25, 50x50 cm. Deze formaten kunnen met elkaar worden gecombineerd of afzonderlijk worden gebruikt, wat de creatieve speelruimte enorm vergroot.

Verder is de keuze beschikbaar in twee uitvoeringen. De Rockstone megategel heeft een typisch gekorreld uitzicht. Onmiddellijk na het productieproces ondergaat de tegel een uitwasprocedé waardoor de natuursteengranulaten aan de oppervlakte zichtbaar worden. Bovendien is hiermee de natuurlijke kleurvastheid van de Rockstone megategel verzekerd. Een exclusieve variant in de Rockstone-reeks is de Diamond. Door de lichtinval glitteren de tegels als een echte diamant.

De Carreau-megategel staan dan weer voor een strakke betonlook. De tegel is slijtvast en creëert een gevoel van openheid, ruimte en rust.

Ongelimiteerde creativiteit

De megategelS horen in hun zuivere vorm thuis bij een moderne architectuur. De Carreau megategel met zijn strakke betonlook sluit perfect aan bij eigentijdse woningen. Maar gecombineerd met andere materialen zoals hout, kleiklinkers,… leent deze grote jongen zich ook voor andere woonstijlen zoals pastoriewoningen, of de bungalows uit de jaren 60 en 70 die een moderne opfrisbeurt krijgen.

De rustgevende kleuren en formaten bieden tal van mogelijkheden. De tegel suggereert ruimte, openheid en rust in een waaier van toepassingen: op het terras, als staptegel, als zwembadboord of op het dakterras.

Het gamma omvat zelfs de nodige elementen om de megategel overal rondom het huis door te trekken: een 8 cm dikke variant leent zich voor de oprit, trapelementen of een Inox Betinoc Border helpen hoogteverschillen te overwinnen.

De megategel vond intussen ook al zijn weg naar de openbare en projectmarkt. Er zijn al tal van referenties waar de megategel op creatieve manier wordt toegepast rond kantoren, hotels, appartementsgebouwen of voor openbare omgevingen zoals scholen, ziekenhuizen, pleinen, begraafplaatsen, ….

Specialistenwerk

Het plaatsen van de megategel is specialistenwerk. De standaardvariant van 1 bij 1 meter weegt meer dan 125 kilogram. Door die afmetingen en het gewicht moet de tegel met behulp van speciale klemmen, of nog beter, machinaal worden geplaatst. Stone & Style investeert maximaal in het ter beschikking stellen van de nodige hulpmiddelen en het opleiden van de plaatsers om tot een perfect eindresultaat te komen.

‘Coup de Coeur’-award

De deelname van Stone & Style/Ebema aan Batibouw gaat alvast niet onopgemerkt voorbij. Op het einde van de eerste professionele beursdag werd Stone & Style door de jury beloond met de ‘Coup de Coeur’-award voor één van de mooiste standen op Batibouw 2009. Een mooie opsteker bij deze eerste beursdeelname.

De stand van Stone & Style valt op door zijn grote openheid en de rust die hij uitstraalt. De weinige wanden van de stand zijn wit, waardoor het product maximaal in het oog springt. Op de stand zijn de Diamond en nieuwkomer de Marblestone tentoon gesteld. Een kleine zijwand aan één gangpad wordt benut om het publiek te prikkelen met 12 referentiebeelden van een vierkante meter groot. De tweede zijwand – aan de overliggende zijde – is opengewerkt om het publiek een kijk op de stand te gunnen en vermeldt de merknaam in verschillende kleuren. Dat kleurenpalet komt ook terug in een immens lampion boven de balie op de stand.

De stand oogt door deze opvatting modern en strak, volledig in de lijn van de Megategel.

Meer informatie over de megategels vind je op www.megategels.com of www.stone-style.com

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo