Van Grote Kliniek naar fraaie appartementen

  BE   3 mei 2021 Bron: Pascal Smet
Van Grote Kliniek naar fraaie appartementen
Afbeelding: © Royale Botanique Estate
De voormalige Grote Kliniek op de site van de oude veeartsenschool wordt omgevormd tot appartementsgebouw. Een tevreden staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed Pascal Smet bevestigt dat de stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd.

ďDit beschermde gebouw zal eindelijk heropleven. Met de 18 woningen die er komen, ronden we trouwens de renovatie van de hele site af. De Grote Kliniek is namelijk het laatste gebouw dat er nog aan renovatie toe was. Bij de vorige projecten was er sprake van een ondergrondse parking, maar dat is verleden tijd. Nu is het tijd om te renoveren, met respect voor het erfgoed. We bewijzen opnieuw dat beschermde gebouwen omvormen kan.Ē Pascal Smet, Staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Stedenbouw en Erfgoed.

"De gemeente Anderlecht zit in een positieve dynamiek. Wij zijn verheugd om te zien dat dit gebouw, dat emblematisch is voor onze gemeente, weer tot leven komt door er woningen in aan te bieden. Dit komt overeen met onze huidige instelling: vooruitgaan terwijl we het verleden beschermen." Fabrice Cumps; burgemeester van Anderlecht

Van Grote Kliniek naar fraaie appartementen
Afbeelding: © Royale Botanique Estate

Het goedgekeurde project beoogt de oorspronkelijke situatie en vormgeving van het gebouw zoveel mogelijk te bewaren. Zo blijft de voorgevel intact, terwijl de achtergevel en het dak beperkte wijzigingen ondergaan om de nieuwe bestemming mogelijk te maken. Dankzij de werken wordt het goed opgewaardeerd.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo