Van Gogh Museum. Het gebouw

  NL   29 januari 2016 Bron: NDCC
Het Van Gogh Museum in Amsterdam is een van de drukstbezochte musea van Nederland. Na het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum Amsterdam is nu ook het derde grote museum aan het Museumplein uitgebreid en vernieuwd om de groeiende aantallen internationale bezoekers te kunnen ontvangen. Dit boek presenteert de transparante en technisch zeer vooruitstrevende uitbreiding in beeld en tekst. Fotografen Luuk Kramer en Ronald Tilleman documenteerden het geheel, architect en criticus Maarten Kloos zet de ontwikkeling van het Van Gogh Museum af tegen de boeiende geschiedenis van het Museumplein, en architect Hans van Heeswijk licht het ontwerp toe.

Voor het nieuwe entreegebouw heeft Kisho Kurokawa Architect & Associates een schetsontwerp gemaakt dat zich elegant verhoudt tot het ellipsvormige gebouw dat het bureau in 1999 in Amsterdam realiseerde. Dit idee is door Hans van Heeswijk architecten uitgewerkt, gematerialiseerd en met groot gevoel voor detail gerealiseerd.

Bestel dit boek via www.nai010.com/vangoghmuseum

Quote Hans van Heeswijk

ďWe hebben ervoor gezorgd dat de hal licht en ruimtelijk is geworden. Het gaat vooral om het licht, we ontwikkelden een unieke draagconstructie voor het glazen dak, waarvan je niets terugziet. En wat je ervaart is licht, ruimte en overzicht. De bezoekers willen niets missen; je zorgt ervoor dat ze direct intuÔtief begrijpen waar ze zijn, welke kant ze op kunnen, hoe groot het museum is, hoe lang ze ermee bezig zullen zijn. Dat ze zich thuis en op hun gemak voelen. Dan blijven ze langer en komen ze ook graag nog eens een keer terug.Ē


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo