Architectuur

Van Gameren door onder vleugels van Mecanoo

Van Gameren door onder vleugels van Mecanoo
Mastenbroek & Van Gameren
Architect en hoogleraar Dick van Gameren zet zijn tot nu zelfstandige ontwerpactiviteiten voort als partner bij Mecanoo. Het bureau waar hij samen met Bjarne Mastenbroek tussen 1988 en 1991 zijn architectenloopbaan begon.
Tijdens die periode werkten ze tevens samen aan Europan 2, die ze in ons land wonnen met een bijzonder woningbouwproject in Nijmegen - met de auto's op het dak - dat uiteindelijk in 1997 werd opgeleverd. In die jaren waren Van Gameren en Mastenbroek al overgestapt naar de Architectengroep in Amsterdam, waar ze van 1993 tot 2002 samenwerkten tot het vertrek van Mastenbroek naar SeArch. Dick bleef nog twee jaar binnen de Architectengroep actief, totdat ook daar het solo-virus de overhand kreeg en de groep formeel uit elkaar viel.

Acht jaar lang werkte hij in zijn eigen praktijk samen met een bescheiden groep medewerkers en verdeelde zijn tijd over het ontwerpen en zijn hoogleraarschap woningbouw aan de TU Delft vanaf 2006. Nog begin dit jaar won Van Gameren de BNA Gebouw van het Jaar Prijs met de succesvolle renovatie van een villa in Naarden.

Lees het complete artikel op De BOX.