Architectuur

Van Berkel maakt ontwerp voor Postkantoor Coolsingel

Ben van Berkel (foto) gaat het ontwerp maken voor de herontwikkeling van het voormalige postkantoor aan de Coolsingel. KPN verkocht het monumentale pand vorig jaar aan Delta Projectontwikkeling, Redevco en SNS Property Finance. Zij willen er winkels, horeca, kantoren en mogelijk een luxe hotel met conferentieruimten realiseren. De € 300 mln kostende verbouwing moet in 2012 klaar zijn.

Aan het postkantoor zal een hoogbouw toren worden toegevoegd en een (semi) publieke parkeergarage. Het hoofdpostkantoor is een van de weinige historische gebouwen die na het bombardement van Rotterdam in 1940 nog intact zijn. Het is in 1915 ontworpen door architect en rijksbouwmeester G.C. Bremer en werd acht jaar later in gebruik genomen. Het ontwerp zal het monumentale karakter zo min mogelijk aantasten. Een glazen dak moet zorgen voor meer daglicht in het interieur.

Van Berkel van het Amsterdamse architectenbureau UN Studio maakte onder andere het ontwerp voor de Erasmusbrug, de kantoortoren Mahler4 op de Zuidas in Amsterdam en het Mercedes Benz Museum in Stuttgart.

Ook interessant