Bedrijfsnieuws

Valeres Precast Concrete Group zoekt 4 miljoen euro

Valeres Precast Concrete Group, specialist in prefab betonelementen, gaat in een kapitaalronde 4 miljoen euro ophalen bij nieuwe investeerders. Het bedrijf wil zo de internationale expansieplannen financieel ondersteunen.

In de tweede helft van juli start Valeres Precast Concrete Group een kapitaalronde om 4 miljoen euro op te halen bij nieuwe investeerders. De Belgische specialist in prefab betonelementen wil zo de nodige middelen verzamelen om de internationale expansiestrategie, vooral naar Nederland, financieel te ondersteunen en de efficiëntie, integratie en harmonisatie binnen de groep in een stroomversnelling te krijgen

Valeres Precast Concrete Group is gespecialiseerd in prefab betonelementen zoals o.a. trappen, kolommen, balken, wanden, funderingen... De Precast Concrete Group is een onderdeel van Valeres , een internationale bouwgroep met divisies in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Valeres kende de laatste jaren een buitengewone groei: In 2005 werd een omzet van 52 miljoen euro opgetekend. Slechts drie jaar later lag dat cijfer met 150 miljoen euro net geen drie maal hoger. Bovendien zal Valeres Precast Concrete Group nog dit jaar 40 nieuwe medewerkers aanwerven. De bedoeling is om Valeres Precast Concrete Group dat nu enkel vestigingen in België heeft, uit te laten groeien tot een Europese speler .

Oprichter en CEO van Valeres is Marc Diver. Twaalf jaar geleden deed hij een buy out van de internationale activiteiten van Verelst Industriebouw, het industriële bouwbedrijf waar hij toen werkte. Dat leidde tot de oprichting van Valeres met vandaag als kernactiviteiten het realiseren van industriële bouwprojecten en de productie van prefab betonelementen.
Build for Life