Algemeen

Vaillant maakt grootste ecoïsten bekend

Als geen ander heeft Vaillant begrepen dat de strijd tussen ecologie en economie niet meer van deze tijd is. Nu zijn de ecoïsten immers aan zet. Zij weten dat zuinig omgaan met energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee. Om deze groeiende groep ecoïstische consumenten beter te leren kennen lanceerde Vaillant dit najaar de website www.ikbenecoist.be. De belangrijkste doelstelling van dit project is om de ecoïsten nog beter te informeren en de begeleiden naar een milieubewuster en zuiniger verbruikspatroon. Tegelijkertijd wil Vaillant via deze actie mensen met een ecoïstische levensstijl belonen én ze letterlijk “in het zonnetje” zetten. Joris Lingier uit Veurne en Thomas Godart uit Saint-Symhorien werden verkozen tot de grootste ecoïsten van het land. Beiden winnen een Vaillant zonne-energiesysteem ter waarde van 5000 euro.

Nog nooit van ecoïsme gehoord? Dan moet je beslist eens je licht opsteken via www.ikbenecoist.be.
In een mum van tijd krijg je inzicht, tips en expertadvies over energiezuinig leven. Je leert er alles over hoe energievriendelijke verwarmingssystemen zoals condensatieketels, zonne-energiesystemen en warmtepompen je winst kunnen leveren en tegelijkertijd het milieu sparen.
Bovendien kan je ook nagaan wat voor type ecoïst je bent. Want de ene ecoïst is de andere niet. Via een eenvoudige test krijg je meer duidelijkheid over je persoonlijke ecoïstenprofiel. Ga je zuinig om met energie omdat je geld wil besparen? Dan ben je een economische ecoïst. Doe je het toch vooral voor het milieu? Dan kan je jezelf een ecologische ecoïst noemen. Of ben je eerder een evenwichtige ecoïst en hou je beide kanten goed in balans?

De website www.ikbenecoist.be is een belangrijk onderdeel van een grotere ‘ecoïsten’campagne met tv-spots, een bannercampagne op het internet en een actie op facebook. Het concept en de site werden ontwikkeld door Luon. Doel van de campagne is de consumenten overtuigen dat bij Vaillant ecologie en economie hand in hand gaan. Met deze campagne wil Vaillant een hechtere band met de consument opbouwen door van hen te leren en met hen in dialoog te treden. En dat lijkt aardig te lukken. Ecoïsme “leeft” duidelijk in België. De gloednieuwe website heeft al meer dan 100.000 bezoeken op de teller staan.

Met de website www.ikbenecoist.be wil Vaillant niet alleen de groeiende groep ecoïsten in België beter leren kennen, maar ook consumenten met een ecoïstische levensstijl belonen. Daarom ging de producent van energievriendelijke verwarmingssystemen op zoek naar de grootste ecoïst van Vlaanderen en Wallonië. Bijna 3000 ecoïsten waagden hun kans via de online ecoïstenwedstrijd. Deelnemen was eenvoudig. Via een gemotiveerde tekst moest je bezoekers van de site overtuigen waarom jij aanspraak kon maken op de titel van “grootste ecoïst” . De andere bezoekers stemden en beslisten over wie de ecoïstenprijs kon opstrijken. Met bijna 1000 stemmen achter hun naam, werden de “evenwichtige ecoïst” Joris Lingier uit Veurne en de “economische ecoïst” Thomas Godart uit SaintSymphorien de grote winnaars van de ecoïstenwedstrijd. Naast eeuwige ecoïstenroem kunnen zij dus een zonne-energiesysteem van Vaillant voor een waarde van 5000 euro laten installeren.
Build for Life