Bedrijfsnieuws

Vaillant en Bulex openen trainingscentrum in Destelbergen

Vaillant en Bulex openen samen een eerste trainingscentrum met de naam Center of Excellence in Destelbergen. Hier kan men installateurs blijven bijscholen over technische aspecten, nieuwe technologieën, veranderingen in de wetgeving, nieuwe normen die van toepassing zijn. Toch hebben beide merken ook elk hun specifieke kenmerken, hun eigenheid. Toen Vaillant en Bulex beslisten om hun opleidingscentrum onder eenzelfde dak te vestigen, was het meteen duidelijk dat de eigenheid van elk merk moest bewaard blijven.

Investeren in professionalisme

Het Center of Excellence dat Vaillant en Bulex in Destelbergen openden op 1 oktober heeft als doel de installateurs continu en snel te kunnen scholen in de actuele en toekomstige technologieën en trends. Beide merken investeren resoluut in innovatie en in het ontwikkelen van nieuwe systemen die steeds zuiniger en efficiënter werken. Daarnaast evolueert ook de wetgeving met betrekking tot het bouwen of verbouwen van een woning regelmatig. Vaillant en Bulex willen dan ook hun installateurs intensief steunen en begeleiden, en hen - via het Center of Excellence - de mogelijkheid bieden om zich systematisch bij te scholen.

Vaillant en Bulex hebben weliswaar beiden een eigen strategie en aanpak uitgewerkt voor de trainingen. Het Center of Excellence omvat dan ook twee duidelijk van elkaar gescheiden afdelingen, waar elk merk eigen, tailor-made informatiesessies en praktijkgerichte opleidingen zal organiseren. Zo zijn er in de praktijkruimtes meer dan 40 verschillende toestellen geïnstalleerd, gaande van het gamma condensatieketels en warmtepompen tot zonne-energiesystemen. Op deze toestellen wordt er tijdens de opleidingen intensief gewerkt om op een zeer praktijkgerichte manier alles te leren over de planning, installatie, indienststelling, onderhoud en reparatie van de toestellen.

Regionale aanwezigheid

De vestiging in Destelbergen is het eerste trainingscentrum dat Vaillant en Bulex samen openen. Binnenkort willen de merken nog 2 à 3 bijkomende trainingscentra openen teneinde hun regionale aanwezigheid te versterken.

“De meeste installateurs houden er een vrij drukke agenda op na”, aldus Jacques Lemmens, Country Director van Vaillant Group Belgium. “We willen hen daarom niet enkel de juiste opleidingen aanbieden, we willen deze ook zo toegankelijk mogelijk maken. Het oprichten van verschillende regionale trainingscentra is dan ook een must.”

Ook interessant