Verwarming & Sanitair

Een warmtepompboiler voor sanitair warm water

De Magna AQUA 300/2C van Bulex is een warmtepompboiler die ontworpen werd om zowel in nieuwbouw als in renovatieprojecten geïnstalleerd te worden. Door gebruik te maken van de (gratis) warmte uit de lucht – binnen- of buitenlucht – kan het toestel tot 290 liter warm water bereiden en stockeren in een geëmailleerde kuip. Zelfs wanneer het buiten tot -7°C vriest, blijft het toestel probleemloos zijn taak vervullen en water tot 60°C aanmaken zonder bijverwarming.

Indien het sanitair warmwaterdebiet plots hoger ligt dan verwacht, kan de bijverwarming van de Magna AQUA 300/2C op verschillende wijzen geregeld worden. In uitzonderlijke gevallen kan een beroep gedaan worden op de elektrische weerstand die in de warmtepomp ingebouwd is. Het is ook mogelijk om de bijverwarming via de ketel te laten verlopen. Zo kan het energieverbruik nog meer beperkt worden.

Verder is het toestel zeer goed geïsoleerd om warmteverlies tegen te gaan, biedt het de mogelijkheid om met dal- en piekuren te werken…
Dit alles samen zorgt ervoor dat de COP (met de nieuwe norm EN 16147) van de Magna AQUA 300/2C 3.03 bedraagt en dat het, in vergelijking met een elektrische boiler, een forse besparing - tot 75% - kan opleveren op de energiefactuur voor de warmwaterbereiding.

De regeling van de Magna AQUA 300/2C gebeurt door een intuïtieve display en werkt met een weekprogrammatie die 7 periodes telt. Dit betekent dat u voor elke dag van de week een ander programma kan instellen: vorstbeveiliging, economie of comfort. Bovendien beschikt de regeling ook over een vakantie- en turbomodus, voor wanneer u een tijdje van huis bent of net erg snel warm water nodig hebt. Deze talrijke programmatiemogelijkheden zorgen ervoor dat uw warm water steeds op de meest milieuvriendelijke manier bereid wordt en uw warmwatercomfort gegarandeerd blijft.

Compact en eenvoudig toestel voor professional en consument
De installatie van de Magna AQUA 300/2C is zeer eenvoudig. Met een diameter van 70 cm en een hoogte van 166 cm, kan het toestel compact genoemd worden. Het past door de opening van standaarddeuren en kan in kleinere ruimtes (minimum 2 m hoogte en 10m²), of zelfs in een hoek geplaatst worden. Het is tevens een monoblok, waardoor geen enkele interventie op het koelcircuit vereist is tijdens de installatie.

De verschillende componenten van het toestel zijn makkelijk toegankelijk en de nodige accessoires, zoals een aanvoer- en afvoerluchtcircuit in flexibel PVC, zijn ook verkrijgbaar bij Bulex. Om het toestel extra onderhoudsvriendelijk te maken wordt de kuip beschermd door een magnesiumanode, beschikt het over een antivries-beveiliging, en voorziet de regeling een anti-legionella bescherming.

Daar de Magna AQUA 300/2C gecombineerd kan worden met verwarmingssystemen en/of zonne-energiesystemen van verschillende merken, kan het toestel perfect geïntegreerd worden in elk project.

Richtprijs: € 2750 excl. BTW + installatie.

Ook interessant