Bedrijfsnieuws

Vaillant Group opent nieuwe vestigingen in Oost-Europa

Vaillant Group, specialist in verwarmingstechnologie, heeft vestigingen opgericht in Rusland en Oekraïne. De twee nieuwe bedrijven zijn er gekomen om te voldoen aan de steeds grotere vraag naar energie-efficiënte producten en systemen van verwarmingstechnologie in die twee landen.

"Vaillant Group is op de uitbreidingstoer in Oost-Europa," zeggen Claes Göransson en Michel Brosset , Managing Directors van de Vaillant group. "Die regio is voor ons al bijna de belangrijkste markt. In 2005 is onze verkoop daar met 16% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor en we verwachten dezelfde verbetering in het huidige boekjaar."
Vaillant Group wil met de nieuwe vestigingen enerzijds zijn klantendienstverlening en verkoopsnetwerk in Rusland en Oekraïne uitbreiden, en anderzijds de voor- en naverkoop in de twee markten verbeteren.

Vaillant Group blijft groeien in Oost-Europa
Omwille van de snelle groei wordt Oost-Europa steeds belangrijker voor Vaillant Group. In 2005 verhoogde het bedrijf, als één van de wereldleiders in verwarmingstechnologie, zijn omzetcijfer van 198 miljoen euro in 2004 naar ongeveer 230 miljoen euro in 2005. Dat is bijna 13% van de totale omzet van de groep. Ook Rusland en Oekraïne droegen met respectievelijk 33% en 67% omzetgroei bij tot deze uitstekende resultaten. De andere extreem dynamische Oost-Europese markten voor de specialist in verwarmings- en aircotechnologie zijn de Balkanstaten Kroatië, Servië, Bosnië-Herzegovina en Slovenië. In die landen steeg de omzet in 2005 met 17%, en met 24% in Turkije. Vaillant Group is in deze landen prominent aanwezig met dochterondernemingen die volledig in eigen handen zijn.

Er is in Oost-Europa vooral vraag naar wandketels op aardgas. In dit productsegment is Vaillant Group met meer dan 1,5 miljoen verkochte toestellen in 2005 de Europese en wereldwijde marktleider.

Vaillant Group is overigens ook met twee vestigingen aanwezig in China waar ze afhankelijk van de beschikbaarheid van aardgas verkoopskantoren opricht.