Keukens

Vaatwassen, schoon, stil en zuinig

De huidige generatie vaatwasmachines is zo zuinig met water en energie dat u dat door met de hand af te wassen niet kunt verbeteren. Verder is er grote vooruitgang geboekt in het steeds geruislozer maken van de vaatwasser. Zo goed zelfs dat u rustig de vaat kunt doen ook, als het nodig is, overdag.

Er zijn vrijstaande vaatwassers, onderbouw vaatwassers en geïntegreerde vaatwassers die u niet ziet omdat ze achter een keukendeurtje schuil gaan.

Energiezuinig en topprestaties

Een milieubewuste manier van leven is niet langer in tegenspraak met de aanwezigheid van een afwasmachine in uw keuken. Vaatwassers beschikken over moderne snufjes waarmee u met een minimum aan water- en energieverbruik een stralend schoon resultaat bereikt. Afwassen gebeurt dus milieuvriendelijk. Veel machines zijn op de warmwatervoorziening aan te sluiten. Omdat het warme water zodoende sneller de ingestelde temperatuur bereikt, is de vaatwasser al gauw een kwartier eerder klaar met zijn werk. Ook hiermee kunt u dus stroom besparen. Testen hebben uitgewezen dat een wasbeurt in een moderne vaatwasser energiezuiniger en goedkoper is dan met de hand.

Comfort en veiligheid

Ook aan uw comfort is gedacht. Zo heeft de hedendaagse vaatwasser een praktisch ingedeelde binnenruimte met verstelbare rekken. Een volgeladen bovenrek laat zich eenvoudig met een hendel omhoog of omlaag bewegen of zelfs schuin zetten. Dat is handig als u op het laatste moment nog een groot bord wilt laten meewassen. Een uitneembare bestekschuiflade voorkomt bovendien onnodig bukken. De meeste afwasmachines zijn verder voorzien van een waterstop die bij het wegvallen van de druk in de aanvoerslang de watertoevoer afsluit.

Programmering

Vaatwassers zijn voorzien van speciale programma's, zodat u het gewenste wasprogramma probleemloos instelt, bijvoorbeeld 'halve lading' bij weinig vaat of 'super intensief' bij vuile pannen. Ook beschikken de meeste uitvoeringen over een spaarprogramma of een speciaal glazenprogramma. De duurdere machines zoeken zelfs automatisch de meest geschikte hoeveelheid water en waterdruk bij het door u gekozen programma. De nieuwste droogsystemen garanderen een optimale en snelle droging.

Weinig decibels

Afwassen gebeurt met de moderne machines hygiënisch, milieubewust en fluisterstil. Door het geringe aantal decibels waarmee een vaatwasser zich tegenwoordig nog laat horen, kunt u deze ook rustig instellen op een nachtelijk tijdstip. De vaat wordt dan glanzend schoon terwijl u slaapt.