Architectuur

VU Kinderstad genomineerd voor Architectuur Prijs

Nadat de Ronald Mc Donald VU-Kinderstad op 2 februari j.l. met enorm veel aandacht van de media officieel werd geopend door prins Maurits en prinses Marilène is de Kinderstad nu genomineerd voor de Gouden Amsterdamse Architectuur Prijs (Gouden A.A.P.). Deze door het Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM) in het leven geroepen prijs zal op 23 april a.s. door een internationale jury worden uitgereikt. Op deze dag wordt tevens het ARCAM POCKET 21 met de titel 'Amsterdamse Architectuur 2006-2008' gepresenteerd, waar het project Kinderstad deel van zal uitmaken. Eerder was de Kinderstad genomineerd voor de Architectuurprijs GevelTotaal, die uiteindelijk niet aan dit project werd toegekend.

In Kinderstad hebben de patiëntjes van VU medisch centrum een plek om even helemaal ‘weg’ te zijn uit het ziekenhuis: hierdoor draagt Kinderstad bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen met een langdurige ziekte. De Kinderstad is een geplaatst bovenop het bestaande gebouw van het ziekenhuis en is het winnende ontwerp van de BNA Jonge Architectenprijsvraag 2003.

In Ronald McDonald VU Kinderstad (835m2) kunnen patiëntjes van VU medisch centrum samen met vriendjes en familie spelen en ontspannen, even vergeten dat ze ziek zijn en weer helemaal kind zijn.

VU Kinderstad
VU Hospital (8e -9e verdieping)
De Boelelaan 1117
Amsterdam

De Ronald McDonald VU-Kinderstad is een project van SPONGE ARCHITECTS & Rupali Gupta i.s.m. IOU ARCHITECTURE
Alle beeldmateriaal is copyright van SPONGE ARCHITECTS & Rupali Gupta i.s.m. IOU ARCHITECTURE