Nieuwbouw

VROM maakt aanvullende bouwafspraken met Zeeland

Minister Winsemius van VROM heeft aanvullende woningbouwafspraken gemaakt met de provincie Zeeland voor de steden Goes en Terneuzen (Stedennetwerk Zeeland). De provincie gaat in die steden voor 2010 in totaal 1670 woningen bouwen. Voor deze woningen ontvangt de provincie van VROM een bijdrage van bijna 2,5 miljoen euro.

Waterstad
De 1670 woningen in deze stedelijke regio worden voor een groot deel gebouwd in de nieuw te ontwikkelen wijk Waterstad. Vier partijen, woningcorporatie RWS, de gemeente Goes, Proper-Stok en van Garderen & Dekker - vormen voor de gebiedsontwikkeling, een publiek-private samenwerking (PPS). Daarin werken publieke en private organisaties aan de ontwikkeling van het gebied. De projectontwikkelaars en de woningcorporatie zullen de woningbouwplannen ontwikkelen en realiseren.

Woningtekort
Om het woningtekort terug te brengen tot 1,5 procent in 2010 moeten in Nederland de komende jaren circa 445.000 woningen worden gebouwd. Om dit aantal te bereiken maakte de minister van VROM al eerder afspraken met 18 van de 20 stedelijke regio's, waaronder de provincie Zeeland voor de stedelijke regio Middelburg-Vlissingen.