Interieur

VOLA opent VOLAstudio in Brussel op 16 juni 2011

De Deense fabrikant van design sanitair kraanwerk VOLA opent op donderdag 16 juni 2011 een VOLAstudio in Brussel. De VOLAstudio van 200 vierkante meter is gelegen in de prestigieuze gebouwen van Tour & Taxis aan de Havenlaan in Brussel.
In de VOLAstudio wordt een uitgebreide selectie VOLA-applicaties getoond waaronder het oorspronkelijke HV1 ontwerp van de befaamde Deense architect Arne Jacobsen. De VOLAstudio fungeert als centrale ontmoetingsplaats voor architecten, interieurarchitecten, ontwerpers en andere professionele voorschrijvers. Zij vinden er inspiratie, advies en een professionele begeleiding over een van de meeste iconische kraanmerken van de wereld.

De ruimte wordt ingericht door het Deense architectenbureau Aarhus Arkitekterne en reflecteert de waarden en ethos die VOLA uitstralen door gebruik te maken van een functionele en minimalistische vormentaal. Zo wordt een leesbare, ingetogen en vriendelijke plek gecreëerd. De producten zijn als sculpturale elementen gepresenteerd om zo het gevoel van comfort van een badruimte als volwaardig deel van de woning op te roepen.

Het creëren van een eenvoudige maar kleurrijke context was een belangrijk element bij het ontwerpen. Het creëert een flexibele omgeving om onze producten te tonen en te testen met stromend water. Er zal ook een ruimte ter beschikking zijn waar regelmatig meetings en productvoorstellingen zullen plaatsvinden met voorschrijvers, installatiebedrijven, ontwikkelaars en andere betrokken professionele partijen.

Tussen Aarhus Arkitekterne en VOLA bestaat een betrouwbare en productieve samenwerking. Zo ontwierpen ze de VOLA Academy in Horsens (Denemarken) en de VOLAstudios in Kopenhagen, Wenen en Amsterdam. Aarhus Arkitekterne heeft ook hun kennis en ervaring met het merk VOLA kunnen aanwenden bij het ontwerpen van nieuwe VOLA producten zoals de volledige “Free Standing”-collectie en de modulaire handdoekdroger T39.

Carsten Overgaard, zoon van VOLA-oprichter Verner Overgaard en Managing Director van VOLA A/S licht de keuze voor Brussel toe: “Als economisch centrum en internationaal kruispunt in Europa is Brussel een uitgelezen locatie om onze aanwezigheid te bevestigen. De stad is op verschillende vlakken in constante ontwikkeling, wat zorgt voor een groot potentieel aan interessante projecten.”

Overgaard haalt nog een ander belangrijk punt aan: “Daarnaast zijn er heel wat vooraanstaande nationale en internationale architectenbureaus in de hoofdstad gevestigd. Deze nieuwe VOLAstudio zal ons Belgisch cliënteel een bevattelijk overzicht geven op de veelomvattende mogelijkheden.”.

De nieuwe VOLAstudio bevindt zich in de gebouwen van Tour & Taxis aan de Havenlaan te Brussel. Er is een rechtstreekse verbinding met het Noord Station en een erg ruime parking staat volledig gratis ter beschikking van bezoekers. De Brusselse VOLAstudio is de zesde in zijn soort en maakt deel uit van het Europees netwerk met ook VOLAstudios in Kopenhagen, Londen, Wenen, Zürich en Amsterdam.