VMX Architects ontwerpt Hilton MongoliŽ

3 maart 2009 Bron: Architectenweb.nl
VMX Architects ontwerpt Hilton MongoliŽ
VMX Architects heeft de prijsvraag voor het ontwerp van het Hilton-hotel in Ordos (MongoliŽ) gewonnen. Het vijfsterrenhotel maakt deel uit van het project Ordos100, waarbij honderd jonge architecten onder leiding van Herzog & De Meuron en Ai Weiwei een luxe villa ontwerpen.

Binnen een jaar na de start van het project zijn op de locatie al een museum en een tiental artist-in-residence studioís opgeleverd, binnenkort gevolgd door een restaurant en diverse woningen. De uitvoering van een groot muziekgebouw start op korte termijn en ook de eerste paal van het Hilton-hotel staat nog voor dit jaar gepland.

Het programma bestaat uit een vijfsterren hotel met driehonderd kamers, verschillende restaurants en bars, vergadervoorzieningen en een uitgebreid sportcentrum. Het hotel zal gesitueerd worden tussen het centrum van Ordos100 en een nieuw aan te leggen golfbaan; direct naast het museum, muziekgebouw en restaurant. Het hotelcomplex is 32.000 vierkante meter groot en de bouwkosten worden geraamd op 46 miljoen euro.

Lees verder op Architectenweb.nl
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo