Algemeen

VDAB heeft opnieuw meer vacatures

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) heeft in maart voor het eerst sinds lang meer vacatures ontvangen. Het aantal openstaande banen vertoont zo opnieuw een teken van herstel sinds het begin van de economische crisis. Bij de VDAB kwamen in maart 25.673 nieuwe vacatures binnen, uitzendopdrachten niet meegerekend. Dat zijn er maar liefst een vijfde meer dan maart 2009.

In het totaal stonden eind vorige maand 37.903 betrekkingen open. Dat is een stijging met vier procent ten opzichte van maart 2009, en met zes procent in vergelijking met februari 2010.

Voor het eerst sinds in 2008 de economische crisis losbarstte, zijn beide cijfers hoger dan dezelfde cijfers van een jaar geleden. De arbeidsmarkt vertoont dus lichte tekenen van herstel. Dat er veel Vlaamse werkzoekenden zijn op dit moment heeft bovendien tot gevolg dat vacatures sneller ingevuld raken dan enkele jaren geleden.

Volgens directeur Fons Leroy van de VDAB betekenen de cijfers dat de economie stilaan weer aantrekt.

De VDAB ziet verschillende factoren die de toename van het aantal vacatures verklaren. Niet alleen is maart traditioneel een maand met veel openstaande banen, door de lange en koude winter hebben sectoren zoals de horeca lang gewacht om personeel te zoeken.
Build for Life