Architectuur

VAi en deSingel stellen architectuurprogramma voor

Met ingang van het seizoen 2011-2012 zetten het VAi en deSingel een nieuwe stap in hun samenwerkingstraject. In de tentoonstellingszaal en in de wandelgangen kan u zich een volledig seizoen lang onderdompelen in het werk van bekende internationale architecten en van jong Vlaams talent. Niet alleen tentoonstellingen maar ook debatten en lezingen moeten ruimte bieden voor polemiek, analyse en poëzie.

Het VAi en deSingel stellen een podium beschikbaar aan be-denkers, niet alleen om hun werk te tonen, maar ook om het te confronteren met uw kritische respons. We dagen ontwerpers uit hun visie te formuleren over de architecturale en ruimtelijke ontwikkeling van Vlaamse steden en landschappen. Daarbij hopen en rekenen we erop dat u actief deelneemt aan dit debat. In het belang van de ontwikkeling van concepten voor wonen en werken, van architectuur voor zorg en onderwijs, van design en interieur. En bovenal: van een duurzame bouwcultuur.

Tentoonstelling Architecten De Vylder Vinck Taillieu

De eerste tentoonstelling van het seizoen is er één van de architecten De Vylder, Vinck en Taillieu, die sinds kort een team vormen. Typisch is hun intuïtieve aanpak: wars van het heersende paradigma van het architecturaal concept is ontwerpen voor hen als zoeken in een berg bladeren tot je iets vindt. Fantasierijke ingevingen, beelden die her en der associaties oproepen, zijn voor hen een middel om grenzen te verleggen, om uit het kader van een louter determinerend pragmatisme te treden en om zuurstof te geven aan verbeelding en poëzie. Het ontwerp- en bouwproces is een voortgang die op elk moment en ad hoc moet kunnen inspelen op de strikte overheidsreglementering of de grillen van betrokken actoren.

Lees verder op Architectura.be