Verwarming & Sanitair

Ururu multi: dubbel genieten van aerotherapie

Het Ururu-gamma van DAIKIN is en blijft een buitenbeentje in de airconditioningswereld. De Ururu-toestellen bieden een luchtvochtigheidsregeling en ventilatie bovenop de functies koelen en verwarmen van de klassieke airconditioners.

In 2006 bevestigde DAIKIN nogmaals zijn leiderschap in airconditioning-technologie met de Europese marktintroductie van “Ururu Sarara” – het eerste split-airconditioningsysteem dat de omgevingslucht kan bevochtigen en ontvochtigen zonder externe waterbron.

Op Batibouw stelt DAIKIN een variant van de Ururu Sarara voor: de Ururu Multi die twee indoortoestellen kan koppelen aan 1 buitenunit
De Ururu Multi biedt exact hetzelfde comfort als zijn broertje Ururu Sarara, maar dan twee keer. De buitenunit biedt immers de mogelijkheid er twee binnentoestellen op aan te sluiten. Bovendien kan men nu ook kiezen uit een wand- en vloermodel, terwijl vroeger enkel wandmodellen beschikbaar waren.

Deze aanvullingen bieden een grote flexibiliteit in de plaatsing van de binnentoestellen. Je kan nu de luchtkwaliteit en het leefcomfort in slaapkamer én woonkamer verbeteren en daarbij in de slaapkamer een vloerunit gebruiken, terwijl het systeem in de woonkamer gewoon tegen de wand hangt.

Maximaal leefcomfort

De Ururu Multi biedt een hoog leefcomfort door zijn doordachte werking. De buitenunit onttrekt vocht aan de buitenlucht en verspreidt die in de binnenlucht. Aangezien vochtige lucht warmer aanvoelt, verbetert deze behandeling het comfortgevoel. Dankzij dit aangenamere gevoel is er een lagere warmtebehoefte, waardoor je bespaart op de stookkost. Daarnaast voorkomt voldoende vochtige lucht droge huid en keelpijn.

Voordat de behandelde lucht opnieuw in de binnenruimte wordt verspreid, wordt deze nog gezuiverd door een fotokatalytische filter. Op nauwelijks vijf minuten tijd reduceert deze ingebouwde luchtreiniger onaangename geuren zoals kooklucht, tabak, huisdieren,… voor één derde.

De ingebouwde flash streamer zuivert verder maar liefst 99,6% van alle allergenen, inclusief huisstofmijt, pollen,… en 99,99% van alle bacteriën uit de verse buitenlucht. Daarmee verbetert de levenskwaliteit voor hooikoortslijders of mensen allergisch voor huisstofmijt.

Het leven in een ruimte zorgt tot slot ook voor vervuiling met CO2. Met zijn ventilatiefunctie houdt Ururu Multi de luchtkwaliteit gezond. De temperatuur van de toegevoerde lucht wordt daarbij op peil gebracht zonder koude- of warmteverliezen.

Een ander pluspunt is dat de ventilator voor de luchttoevoer in de buitenunit is ondergebracht. Je hebt dus geen enkel moment last van ventilatorgeluiden.

Kortom, Ururu Multi zorgt voor een ware aerotherapie die het comfort en welbehagen van de eindgebruiker verhoogt.