Bedrijfsnieuws

Union Investment koopt Las Palmas van OVG

Union Investment Real Estate ag heeft Las Palmas gekocht van OVG Projectontwikkeling en versterkt daarmee haar beleggingsportefeuille in de Randstad. OVG blijft als erfpachter betrokken bij het beheer van Las Palmas. Las Palmas bestaat uit 4 herontwikkelde bouwlagen, een kelderverdieping en een twee verdiepingen tellende penthouse office. Het totale oppervlakte van het gebouw is ruim 22.000 m2 bvo. Een prijs is niet bekendgemaakt.

Savills adviseerde Union bij deze aankoop. OVG werd juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff, Union werd geadviseerd door Houthoff Buruma.

Union richt zich in haar beleggingsstrategie op een kwalitatief goede kantorenportefeuille met ‘prime locations’ in de vier grote steden in de Randstad. Las Palmas is het eerste beleggingsobject van Union in Rotterdam. OVG zal als erfpachter verhuurder blijven van Las Palmas en daarmee intensief betrokken blijven bij het beheer van het gebouw. OVG heeft gekozen voor een langdurige betrokkenheid om de kwaliteit van het gebouw en haar voorzieningen voor de overige huurders te kunnen waarborgen.

Las Palmas is door OVG herontwikkeld tot een zakelijk en cultureel centrum, waarin naast een museum, expositieruimte en opleidingscentrum voor beeld en geluid ook kantoren en een restaurant zijn opgenomen. Op het dak van de herontwikkeling is OVG zelf gevestigd in het transparante penthouse office.

Benthem Crouwel Architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp van de renovatie. Las Palmas, het voormalige werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn, is gebouwd in 1953.
Build for Life