Interieur

Uitreiking bni-prijs 2010 op 23 september

Donderdag 23 september reikt de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI) de felbegeerde BNI-prijs uit in de showroom van Kembo in Veenendaal. De genomineerden zijn Marieke van Dijk (HKU), Gabor Disberg (Rietveld, Amsterdam), Kim Wildhagen (Hanzehogeschool Groningen), Joep Esseling (ABK Maastricht), Eva Rius van Teeseling (Willem de Kooning Academie. Rotterdam), Angela van Gils (Artez Hogeschool voor de kunsten, Zwolle) , Bram Vromans (KABK, Den Haag) en Roos Zondervan (St. Joost, Breda). Hun afstudeerwerken zijn van 10 september tot 23 september te zien bij Kembo. Komende week worden de afstudeerwerken beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit Koos Frederiks (Frederiks & van der Nat), Ellen Sander (Sander Architecten), Abbie Steinhauser (Merkx+Girod) en Jaap Huisman (Smaak). De winnaar wordt tijdens de feestelijke uitreiking op 23 september bij Kembo bekend gemaakt.

aanmoedigingsprijs

Elk jaar biedt de BNI pas afgestudeerde interieurarchitecten de kans zich op landelijk niveau te presenteren en mee te dingen naar de BNI-prijs. Het doel van de prijs is jonge interierarchitecten aan te moedigen verrassende ontwerpen te maken. In mei/juni nomineren de BNI-bestuursleden van elke academie die opleidt tot interieurrachitect een kandidaat. Een vakkundige jury selecteert vervolgens een winnaar. De BNI-prijs is dé aanmoedigingsprijs voor pas afgestudeerde interieurarchitecten.

bni

De BNI ondersteunt, stimuleert en promoot Nederlandse interieurarchitecten in binnen en buitenland. De vereniging bevordert de beoefening en ontwikkeling van het vak interieurarchitectuur en zet zich in voor goede beroepseducatie. BNI-leden staan ingeschreven in het architectenregister en hebben minimaal drie jaar werkervaring. Opdrachtgevers die met een BNI-lid in zee gaan, zijn verzekerd van heldere afspraken en contracten, erkende deskundigheid en professionaliteit.
Meer informatie over de BNI op www.bni.nl.