Uitbreiding zorgterrein Westerhonk, Monster

  NL   19 november 2009 Bron: OIII Architecten
Het zorgterrein Westerhonk, te Monster, ondergaat een grote transformatie. Zorginstelling Ďs Heeren Loo moderniseert het terrein tot comfortabel en veilig woongebied waar zorg en maatschappelijke functies elkaar ontmoeten. ís Heeren Loo hecht veel belang aan architectuur van hoge kwaliteit met een vernieuwende en inspirerende waarde voor in- en omwonenden.

Bos water weide
In een bosrijke omgeving nabij de kust zijn in drie woongebouwen, Bos, Water en Weide, 103 woningen en dagbesteding voorzien voor clienten die zelfstandig of beschut wonen en crisisopvang. De specifieke doelgroep heeft OIII architecten ertoe gebracht, het proces aan te grijpen om een ontwerp vanuit samenwerking te laten Ďgroeiení, door mee te draaien op woongroepen en intensieve uitwisseling tussen teamleiders, bouwbureau, cliŽnten en adviseurs.

De plattegronden zijn vanuit de wisselende behoeftes van bewoners ontwikkeld. Elke woongroep wordt gekenmerd door verschillende gradaties van individuele tot gezamenlijk ruimtes. Aaneenschakeling, stapeling en het in elkaar schuiven van deze ruimtes creeert een ensemble dat zowel een samenhangend geheel vormt als individueel aanwijsbaar is. De architectuur is hierdoor een letterlijke resultante van de manier waarop bewoners en mederwerkers samenleven en werken.

Start bouw
De eerste paal van de gebouwen is half augustus geslagen. Het complex wordt eind 2010 opgeleverd.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo