Nieuwbouw

Uitbreiding deSingel Antwerpen geopend

Vandaag wordt in Antwerpen een grote uitbreiding van de internationale kunstcampus officieel geopend. De nieuwbouw, ontworpen door de Vlaamse architect Stéphane Beel, voegt verschillende studio’s, zalen en foyers toe aan het bestaande complex van deSingel en het Conservatorium.
In de door Stéphane Beel ontworpen nieuwbouw wordt het aantal faciliteiten van deSingel sterk uitgebreid en worden alle podiumkunstopleidingen van het Conservatorium (Artesius Hogeschool Antwerpen) op één plek verzamelt. Aan het bestaande complex – dat deSingel en het Conservatorium al delen – wordt in totaal zo’n 12.000 vierkante meter aan programma toegevoegd: een witte zaal, een gele zaal, studio top, een theaterstudio, een dansstudio, een muziekstudio, een expo, verschillende foyers, een bibliotheek, een grand café, een winkel en nieuwe kantoren voor het Vlaams Architectuur Instituut.

Oudbouw Léon Stynen

De nieuwbouw van de hand van Stéphane Beel vormt een uitbreiding op een complex van de eveneens Vlaamse architect Léon Stynen. Naar ontwerp van Stynen werd in 1968 een 8-vormige laagbouw opgeleverd, dat onderdeel bood voor het Conservatorium. In 1978 werd een gebouwdeel voor Radio 2 toegevoegd, gevolgd door de bouw van twee grote zalen in 1980. In 1987 kwamen de uitbreiding van het Conservatorium en de publieksfoyer van deSingel daarbij, naar een ontwerp van Stynen en De Meyer.