Architectuur

Uitbreiding Stedelijk wint Materia Co-Creation Award

De uitbreiding van het Stedelijk Museum in Amsterdam is onderscheiden met de Materia Co-Creation Award. De jury sprak van 'een uniek project, met een technisch zeer vernufte gevel en bijzondere uitstraling'. Dat is donderdag bekendgemaakt tijdens Material Xperience in de Utrechtse Jaarbeurs.

Materia heeft de prijs in het leven geroepen om samenwerking tussen de architect en producent te stimuleren. Bij de uitbouw van het Stedelijk werkte Benthem Crouwel Architekten samen met Holland Composities. Het project Lofthome (Blok Kats van Veen architecten, Hardeman Constructie & Bouw en Lofthome) was ook genomineerd.

“De jury vond de uitbreiding van het Stedelijk Museum de meest innovatieve en spraakmakende samenwerking. Van begin af aan is samengewerkt met een partner en het voordeel ervan is voor de jury overduidelijk”, meldt Materia.

Er werden nog twee Awards uitgereikt donderdag. De Peanut Shell Board van producent werd bekroond met de Materia Award. Alle materiaalproducenten konden hun meest innovatieve en inspirerende materiaal indienen om kans te maken op deze prijs. Het publiek van Material Xperience koos de winnaar uit tien door een jury geselecteerde producten.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant