Nieuwbouw

UNstudio start bouw tweede project Stuttgart

In Stuttgart is een start gemaakt met de bouw van Unstudio’s Zentrum für Virtuelles Engineering. Dit centrum vormt een nieuw deel van het Fraunhofer-Instituts für Arbeitswirtschaft und Organisation. Het wordt een gebouw van vier verdieping ingericht met laboratoria en kantoren.

Met de bouw van het Zentrum für Virtuelles Engineering (ZVE) heeft Fraunhofer IAO de ambitie van Stuttgart het centrum voor innovatie en toponderzoek op het gebied van Virtual Reality-technologie te maken.

Het gebouw is in samenwerking met het Duits bureau Asplan ontworpen. Het Fraunhofer-Instituut verlangde een duurzaam gebouw. Ben van Berkel zegt over het ontwerp: “Het ZVE onderzoekslaboratorium bestaat uit een open en innovatieve structuur. Het hoofddoel in het ontwerp was de afwisseling van kantoren, laboratoria en looproutes door het gebouw. Een vloeiende trappartij loopt door het gebouw en verbindt de verschillende verdiepingen met elkaar. Dit gebouw vergroot onze meest recente ideeën omtrent duurzaam ontwerpen.”

Het gebouw werd door de Duitse minister van Verkeer, Bouw en stadsontwikkeling reeds bekroond met het pre-certificaat ‘Deutsches Gütesiegel Nachhaltiges Bauen in Gold’.
Deze onderscheiding wordt toegekend aan gebouwen die economisch efficiënt, milieuvriendelijk en –besparend ontworpen en gebouwd worden.

Lees verder op Architectenweb.nl