Architectuur

UNStudio wint in Sint Petersburg

Het ontwerp van UNStudio/ Ben van Berkel is gekozen in de competitie voor een danstheater van 21,000 vierkante meter in het historisch centrum van Sint Petersburg. Het nieuwe complex huisvest het Eifman Ballet van Sint Petersburg van Boris Eifman.

Dinsdag werd het ontwerp van UNStudio unaniem door de jury gekozen. Andere inzendingen waren afkomstig van het Franse Jean Nouvel, het Noorse Snøhetta en het Russische ZAO.

Het Dance Palace maakt deel uit van het European Embankment masterplan voor een nieuw stedelijk gebied in het historische centrum van Sint Petersburg. Het Dance Palace van UNStudio is een open theatergebouw dat plaats biedt aan dertien honderd gasten.

Volgens Ben van Berkel is de stedelijke context van het gebouw essentieel voor het ontwerp. Het Dance Palace biedt goed zicht op de nabijgelegen Prins Vladimir en de Petrus en Paulus kathedralen, en omlijst zo twee van de meest uitzonderlijke gebouwen van Sint Petersburg. Daarnaast reflecteert de sculpturale vorm van het Dance Palace die van de omliggende gebouwen in het masterplan.

Lees verder op Architectenweb.nl