Algemeen

Twee woningen Gent onbewoonbaar verklaard

Bij een actie tegen huisjesmelkerij in Gent zijn gisteren twee woningen onbewoonbaar verklaard. Een derde huis is ongeschikt verklaard. In de woningen was er gevaar voor elektrocutie en CO-vergiftiging. Het onderzoek was gericht tegen een 50-jarige man uit Destelbergen, de eigenaar van de woningen. Verder onderzoek moet uitmaken of de man vervolgd wordt voor huisjesmelkerij.

De controles werden uitgevoerd door de politie en de dienst Wooninspectie. De speurders onderzochten een woning in de Azaleastraat, in de Tarbotstraat en de Batterijstraat.

De eerste woning, een pand met twee wooneenheden waarin vier Kazakken verbleven, werd ongeschikt verklaard. De bewoners mogen er wel blijven.

De huizen in de Tarbotstraat en de Batterijstraat zijn onbewoonbaar verklaard wegens gevaar voor elektrocutie en CO-vergiftiging.

In de Tarbotstraat woonde een gezin met twee kinderen van Slovaakse afkomst. Zij kregen van de dienst Huisvesting een nieuw onderkomen. Voor de bewoners van de Batterijstraat, zes Tsjechen en zeven andere personen die niet aanwezig waren tijdens de controle, wordt nog een woning gezocht.
Build for Life