Tuin

Tuintips voor eind maart en begin april

Tuintips voor eind maart en begin april
April veranderlijk en guur brengt hooi en koren in de schuur. Verschaft april schone dagen, dan pleegt mei de last te dragen. In de nacht van zaterdag (25 maart) op zondag (26 maart) schakelen we over op zomeruur en wordt de klok een uur vooruit gedraaid: 2 uur wordt 3 uur. Heeft u problemen om dit te onthouden? Dit ezelsbruggetje helpt: in het voorjaar, gaat de klok een uur vooruit.

In het voorjaar is het gazon zowat het eerste waar aandacht aan besteed wordt. Verticuteren is een karwei die voor de eerste maaibeurt wordt afgehandeld. Is het gazon de winter vrij goed doorgekomen, dan kan een onderhoudsbemesting volstaan.

Het is volop tijd om te planten en te verplanten. Vooral groenblijvende heesters zoals buxus, taxus, osmanthus, kun je nu best verplanten. Bij de klimplanten is de Clematis nog steeds de koningin. Door gebruik te maken van diverse soorten kun je bloei hebben van de vroege lente tot de late herfst. Clematis planten is geen kunst, maar zoals bij de meeste planten moet je toch rekening houden met enkele specifieke eisen.

Lees meer tuintips op MijnTuin.org

Ook interessant