Tuin

Tuintips voor eind januari en begin februari

Tuintips voor eind januari en begin februari
Misschien denkt u eraan om een tuinpad aan te leggen als verbinding tussen het huis/terras en het tuinhuis, of gewoon als wandelpad langs het gazon of de border. Een natuurlijk ogend pad bekom je al snel door grond uit te graven, een onkruidfolie aan te brengen en daarboven boomschors of gehakseld materiaal te leggen.

In de moestuin kan de voorbereiding van de percelen starten. Werk bodemverbeteraars of organische meststoffen onder. Bij organische meststoffen komen de voedingsstoffen slechts geleidelijk vrij. Controleer regelmatig opgeslagen groenten zoals winterwortelen, prei. Haal rotte exemplaren weg van tussen de nog gezonde planten. Denk ook eens aan de nieuwe indeling van de moestuin en stel een teeltplan op.

Planten en verplanten kan volop bij deze temperaturen. De laatste jaren worden er minder en minder heesters aangeplant en dat is betreurenswaardig. Enkel de haagplanten vinden nog hun weg naar de tuin en groenblijvende soorten zoals taxus en buxus, maar voor de rest wordt meer aandacht geschonken aan vaste planten.

Lees het complete artikel op Groen.net